Denne artikel er en sammenligning med at lave en hjemmeside selv, eller at få nogle til at lave det hele...

Du har netop bestået prøven til kørekort til bil og har tænkt at anskaffe dig en bil.


Du har netop bestået prøven til kørekort til bil og har tænkt at anskaffe dig en bil. Så har du læst at der er kommet en ny biltype, meget revolutionerende, som automatisk tilpasser sig alle ens behov. Men denne bil er meget dyr. Du har ikke råd til den.

Så hører du om et rimeligt alternativ, produceret under rimeligere forhold. Denne bil skulle være en god kopi af den dyre...men den er altid fortsat under udvikling, og leveres, for at gøre den billigere, som et byggeset. En brugsanvisning medfølger, men den er ikke helt opdateret og ganske kort. Du vælger denne model, tar det med hjem og begynder.

Efter en del prøven og underlige fejl får du sat bilen sammen. Den ser ikke akkurat hypermoderne ud, men den ruller.

Så opdager du at der ikke medfølger radio, og ikke soltag (som du gerne ville ha haft). Men fortvivl ikke, det finnes mange typer at få fat på, har du læst. Du går til forhandleren, og han har en radio han ved noget om; han fører den ikke selv, men han kan fortælle dig hvor den er er til at få. Du går til radioforhandleren og skaffer dig en radio. Soltaget har han ikke, men sender dig videre til næste butik. I den butik har de soltag, og de har også en radio - dog en anden type end den du allerede har i hånden. Denne radio er rimelig, så du tar dem med dig også.

Hjemme igen prøver du den første og fineste radio. Den passer ikke. Den anden passer helt fint. Soltaget passer fint, men først den dag det regner, mærker du at det lækker vand ind. I stedet for at bytte soltaget, hører du at du kan ordne det selv ved at foretage nogle enkelte justeringer. Dermed finder du selv ud af det, og mens du arbejder med soltaget forstår du pludselig hvordan du kan få den første radioen til at fungere også. :-) - Hvilken af dem er bedst, vil du tro?

Under disse dage hvor du arbejder med den nye bil, kommer der folk forbi og spørger hvorledes det går. Der er mange interesserede, og meget hjælp at få. Du lærer lidt her og lidt der, du forstår hvordan du kan tune bilen, således at den køre lidt hurtigere, og du finder ud af at du kan sætte et varmeapperat ind, som du selv har lavet.

Til sidst er du klar til at prøvekøre bilen igen, og for første gang tager du nogle venner med. Bilen summer og går som en symaskine. Den er hurtig og ser meget godt ud. Den dyre færdigproducerede bil du misundte lige de første dagene ser pludselig ikke helt så god og lækker ud mere..

Langs vejen ser du en af de dyre modeller, som er stoppet. Ejeren står og kikker på motoren og forstår ingenting. Du stiger ud, og kommer med nogle gode råd, før du kører videre i din egen lækre hjemmelavet bil.'

Moralen er : Hvis du vil hurtig ud på vejene, fordi du vil være i næste by i morgen, skal du ikke vælge Joomla. ( med mindre du beder nogle om at lave den i Joomla ) Men hvis det ikke haster så meget, og har du selv lyst til at lære noget om hjemmesider, og hvordan sådan noget det virker, og du godt vil spørge andre, og sidenhen også hjælpe andre, ja så findes der sikkert ikke noget bedre alternativ.


/Little

Frit oversat af / Nmouse